Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Saving the Villa of the Mysteries [5st part] - Η διάσωση της Βίλλα των Μυστηρίων [μέρος 5ον]



Πομπηία Villa Μυστήρια Τοιχογραφία Έναρξη
( Pasquale Sorrentino)

Σε αυτή την ομάδα, μια γυναίκα, πιθανόν η κίνηση, φαίνεται πέπλο οι προετοιμασίες για τις τελετές αρχίζουν. Τα υπόλοιπα στοιχεία είναι ένα αγόρι που κατέχουν ένα κείμενο, μια καθιστή ιέρεια, και μια άλλη γυναίκα, ή ίσως η κίνηση πάλι, που μεταφέρουν ένα δίσκο με γλυκά και ένα κλαδάκι δάφνης


Η ομάδα Bergamasco έχει χρησιμοποιήσει κάποιες συμβατικές μεθόδους, συμπεριλαμβανομένων των δοκιμών σφυρί για τον προσδιορισμό της αντοχής του σκυροδέματος τμημάτων και των δοκιμών για τη μέτρηση του επιπέδου της υγρασίας που υπάρχει στα ξύλινα δοκάρια του καλύμματος. Αλλά χρησιμοποιούνται επίσης μια πολύ νεότερη τεχνική: drones τοποθετείται με κάμερες, οι οποίες έλαβαν χιλιάδες εικόνες του κελύφους από πάνω. Αυτό επέτρεψε στους αρχαιολόγους και τους συντηρητές για να δείτε περιοχές του καλύμματος που είναι δυσπρόσιτες και ως εκ τούτου δεν έχουν φωτογραφηθεί, και έχει επίσης την πρώτη ολοκληρωμένη επισκόπηση της δομής. Bergamasco ήταν ακόμη σε θέση να εξαπολύσουν μια ειδική κάμερα που ανιχνεύει συσσωρευμένης υγρασίας, ο εχθρός των συντηρητών της Πομπηίας. "Ο σκοπός αυτής της προσέγγισης δεν είναι μόνο να αναλύσει την υποβάθμιση της κάλυψης, αλλά και να παρέχουν πληροφορίες για τις διαρθρωτικές και αρχαιολογική ανάλυση," λέει ο Bergamasco. «Εμείς δεν θέλουμε μόνο να προστατεύσει την Βίλα των Μυστηρίων καλύτερα, αλλά και να αναπτύξει μια μεθοδολογία που μπορεί να χρησιμεύσει ως σημείο αναφοράς για όλες τις κατοικίες της πόλης."


Πομπηία Villa Μυστήρια Aerial
( Pasquale Sorrentino)

Οι τρέχουσες προσπάθειες περιλαμβάνουν μέτρα για τη διατήρηση του εσωτερικού και διακόσμηση, καθώς και με μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να φωτογραφίσει το μοντέρνο εξωτερικό κέλυφος που καλύπτει και προστατεύει τη βίλα.
Ως σύγχρονη επισκέπτες στην Πομπηία περπατήσετε στα χιλιόμετρα των αρχαίων άνοιξε δρόμους με αυθεντικές πέτρες, μέσω του φόρουμ, όπου ναοί και αποθήκες εξακολουθούν να ισχύουν, μετά από ένα αρτοποιείο με τεράστια μυλόπετρα της, και στο εσωτερικό μπαρ, τα καταστήματα, τα σπίτια, και τους οίκους ανοχής που εξακολουθούν να παρατάξει την προσεκτικά σχεδιασμένη δρόμους, είναι εύκολο να πιστεύουν ότι η πόλη εμφανίζεται σχεδόν ακριβώς όπως έκανε και κατά την ημέρα του Βεζούβιου ξέσπασε σχεδόν δύο χιλιετίες πριν. Πουθενά αυτό δεν φαίνεται να είναι πιο αληθινό, ίσως, από ό, τι στη Βίλα των Μυστηρίων. Αρχαία ψηφιδωτά διακοσμούν ακόμα και μωσαϊκά δάπεδα της βίλας, και εκπληκτικές τοιχογραφίες είναι ακόμα ορατά στους τοίχους που έχουν πάντα καλύπτονται. Η βίλα βρίσκεται σε υψηλή αντίθεση με πολλά από τα σπίτια της πόλης, όπου πλούσιο διάκοσμο χάθηκε διαρπαγής ή να αφαιρεθούν σε ιδιωτικές συλλογές και μουσεία σε όλο τον κόσμο αρχίζουν αμέσως μετά την ανακάλυψη της πόλης μέσα του δέκατου όγδοου αιώνα. Αλλά όταν η απόφαση ελήφθη πολύ νωρίς για να αφήσω τα έργα στη θέση του, οι προκλήσεις για το πώς να προστατεύσουν τη βίλα άρχισε αμέσως-όπως έκανε και το πλήθος των παραγόντων που επηρέασαν την αρχική του εμφάνιση. Έτσι, τι μπορεί να δει κανείς σήμερα στην Πομπηία δεν είναι μόνο το αποτέλεσμα του ότι έχουν θαφτεί από την ηφαιστειακή συντρίμμια, αλλά και το έργο των αιώνων ιδιωτικών εκσκαφέων και επαγγελματίες αρχαιολόγοι και ακόμη και τα παραπτώματα των κυνηγών θησαυρού-οι οποίοι έχουν λεηλατηθεί, ανασκαφεί, ανοικοδομήθηκε , και η διατήρηση της αρχαίας πόλης και πιο αξιόλογη ιδιωτική κατοικία του.
Jarrett A. Lobell είναι executive editor στην Αρχαιολογία.

πηγή: http://www.archaeology.org/issues/124-1403/features/1813-pompeii-saving-the-villa-of-the-mysteries#art_page5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου