Τετάρτη 23 Απριλίου 2014

Κεραλοιφή μια μυστική συνταγή των Γιαγιάδων μας για όλα τα τσιμπήματα εντόμων



Το μελισσοκέρι είναι χρήσιμο σε άπειρες εφαρμογές και προστατεύει από τις εξωτερικές απώλειες και την αφυδάτψση του δέρματος.  Όταν συνδυαστεί με ελαιόλαδο, δημιουργείται η φημισμένη κηραλοιφή, η οποία είναι ότι πιο αγνό και ωφέλιμο μπορείτε να προσφέρετε στο δέρμα σας. Είναι η πιο απλή αλοιφή που θα φτιάξετε ποτέ και ίσως αυτή από την οποία θα ξεκινήσετε τη "σταδιοδρομία" σας,
ως ερασιτέχνες κοσμετολόγοι. 
Από την απλή ενυδάτωση και περιποίηση του δέρματος μέχρι τα σκασμένα χείλη και συγκάματα και από επιπλεγμένες δερματοπάθειες μέχρι πληγές, έλκη, εγκαύματα και μολύνσεις. Έχει αντισηπτικές, αντιφλεγμονώδεις, αντιμυκητιασικές, καταπραϋντικές, επουλωτικές, ενυδατικές και μαλακτικές ιδιότητες. Εφαρμόζεται σε όλο το σώμα χωρίς περιορισμό, είναι πολύ ευεργετική, πανεύκολη στη παρασκευή της και κοστίζει ελάχιστα χρήματα.  Η βασική συνταγή έχει ως εξής:
   1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι
    5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο 
Τρίβουμε σε ένα τρίφτη το μελισσοκέρι.
Το λιώνουμε σε ένα πυρίμαχο σκεύος, πάντα σε bain marie, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αποσύρουμε το μείγμα από τη φωτιά και το βάζουμε σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι. Το αφήνουμε να κρυώσει και να στερεοποιηθεί και είναι έτοιμο για χρήση.
Μελισσοκέρι θα βρείτε στα καταστήματα συσκευασμένο σε μορφή κόκκων ή σταγόνων. Δε σας το συνιστώ. Αυτή η μορφή συνήθως δεν είναι καθαρή και περιέχει παραφίνη. Το ιδανικό είναι να βρείτε έναν έμπιστο μελισσοκόμο και να προμηθεύεστε το μελισσοκέρι σας από αυτόν. Θα καταλάβετε τη διαφορά των δύο τύπων κεριού με μια "μυτιά". Το αγνό μελισσοκέρι μυρίζει μέλι, το τυποποιημένο μυρίζει κερί. Χρησιμοποιείτε πάντα βιολογικό, extra παρθένο ελαιόλαδο.  Βασική συνταγή και παραλλαγές
Οι παραλλαγές είναι ατέλειωτες. Πολλοί χρησιμοποιούν σπαθόλαδο αντί για ελαιόλαδο, άλλοι προσθέτουν αιθέρια έλαια και εκχυλίσματα βοτάνων, άλλοι κάνουν συνδυασμούς ελαίων και βουτύρων, άλλοι βάζουν μέλι και βιταμίνες μέσα και ούτω καθεξής. Η βασική συνταγή είναι αυτή που σας έδωσα παραπάνω. Ξεκινήστε με αυτήν και μετά πειραματίζεστε και με άλλα υλικά, ανάλογα με τις ανάγκες του δέρματος σας και το προορισμό της κηραλοιφής. 
Προσοχή στις δοσολογίες.
Αν βάλετε παραπάνω ελαιόλαδο θα πάρετε αλοιφή με πιο λεπτή υφή, αλλά θα αφήνει έντονη λιπαρότητα στο δέρμα. Αν βάλετε παραπάνω κερί, θα γίνει πολύ συμπαγής και θα είναι δύσκολη στην εφαρμογή. Κυκλοφορούν πολλές "βασικές" συνταγές, άλλες με 3 κουταλιές μελισσοκέρι, που κάνουν τη κηραλοιφή τούβλο και πρακτικά αδύνατο να απλωθεί στο δέρμα, άλλες με 100-150ml ελαιόλαδο, που τη κάνουν λίγο πιο πηχτή από το σκέτο ελαιόλαδο.
http://www.agioritikovima.gr/ugeia/20275-keraloifi-i-mu
ΠΗΓΉ :  http://filosofia-erevna.blogspot.gr/2013/04/blog-post_4619.html

  • 1 κ.σ. Κερί μέλισσας
  • 5 κ.σ. Ελαιόλαδο ή όποιο λάδι ψυχρής έλασης θέλετε
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεβάντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο μέντας
  • 3 σταγόνες αιθέριο έλαιο λεμονιού



Ζεσταίνετε το λάδι σε μπέν μαρί, προσθέτετε το κερί και στο τέλος τα αιθέρια έλαια αφού έχετε απομακρύνει από τη φωτιά και έχει κρυώσει λίγο το μίγμα για να μην εξατμιστούν. Στη συνέχεια βάζετε το μίγμα σε αποστειρωμένο γυάλινο βαζάκι. Η κεραλοιφή είναι πολύ αποτελεσματική στα τσιμπήματα εντόμων και έτοιμη για χρήση.

πηγη :  http://filosofia-erevna.blogspot.gr/2013/06/blog-post_5833.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου