Κυριακή 27 Απριλίου 2014

Συνταγή: Θεραπευτικό Λάδι για μυικούς και νευρικούς πόνους και παθήσεις


Συνταγή: Θεραπευτικό Λάδι για μυικούς και νευρικούς πόνους και παθήσεις

Αυτή είναι μία συνταγή για την καταπολέμιση κάθε είδους μυικών και νευρικών πόνων και παθήσεων. Επίσης μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε για βοήθεια στην καταπολέμιση των παθήσεων των κλειδώσεων και για παθήσεις όπως το ”γάγγλιο” , το ”σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα” και τον ”αγγώνα του τέννις”. Φυσικά το βασικό συστατικό είναι το βαλσαμόλαδο που όπως ξέρουμε έχει φοβερά αποτελέσματα σε τέτοια πράγματα. Όλα τα υπόλοιπα συστατικά είναι διαλεγμένα ένα προς ένα και είναι σημαντικό να μην παραβλέψουμε κανένα αν είναι δυνατόν. Το μείγμα αυτό είναι επίσης πολύ αποτελεσματικό στο να κλείνει πληγές και να θεραπεύει εγκαύματα, καθώς έχει αιμοπηκτικές ιδιότητες.
-180ml βαλσαμόλαδο
-60ml έλαιο θεραπευτικών φυτών
Αυτό το έλαιο μπορούμε να το παρασκευάσουμε μόνοι μας  και περιέχει σύμφυτο, θυμάρι, πεντάνευρο, καλέντουλα και μολόχα. Όλα αυτά τα φυτά περιέχουν επουλωτικές, αναλγητικές και αντιφλεγμονώδεις ουσίες.
-15ml λάδι άρνικας
το λάδι άρνικας χρησιμοποιείται εξωτερικά σε διαστρέμματα, μελανιές, πόνους αρθρώσεων, ακαμψία και παρόμοια προβλήματα
-25 σταγόνες φυσικό αιθέριο έλαιο λεβάντας
-20 σταγόνες φυσικό αιθέριο έλαιο δεντρολίβανο
-25 σταγόνες γερμανικό χαμομήλι
αυτό το συστατικό είναι το πιο δυσεύρετο και ακριβό για την ποσότητα αλλά μπορούμε να το παραγγείλουμε και μεσω ιντερνετ. Το αιθέριο έλαιο του γερμανικού χαμομηλιού ( Matricaria chamomilla ή Matricaria recutita) έχει χρώμα μπλε σκούρο. Η ουσία που του δίνει αυτό το χρώμα είναι το χαμαζουλένιο, παράγωγο από το αζουλένιο και είναι ισχυρό αντιαλλεργικό και αντιφλεγμονώδες.
-10 σταγόνες λάδι βιταμίνης Ε
η βιταμίνη Ε είναι ένα φυσικό συντηρητικό και το προσθέτουμε για αυτόν τον λόγο

γερμανικό μπλε χαμομήλι 

 
 κόκκινο το βάλσαμο και πράσινο το έλαιο θεραπευτικών φυτών
τελικό αποτέλεσμα

Μαζεύουμε όλα αυτά τα συστατικά, τα αναμειγνύουμε καλά και έτοιμο το λάδι. Πρέπει να έχει ένα βαθύ κόκκινο χρώμα. Το εφαρμόζουμε εξωτερικά 3 φορές ημερισίως.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου