Τρίτη 22 Απριλίου 2014

Ρωμαϊκές σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν στην Αμάσεια της Τουρκίας

Τουλάχιστον επτά σαρκοφάγοι και ανθρώπινα οστά της ρωμαϊκής περιόδου ανακαλύφθηκαν κατά την διάρκεια κατασκευαστικών εργασιών στη βόρεια επαρχία της Αμάσειας στην Τουρκία.

Οι εργαζόμενοι ανακάλυψαν τη πρώτη Ρωμαϊκή σαρκοφάγο κατά την ανασκαφή του εδάφους και ειδοποίησαν τους αρχαιολόγους του Μουσείου της Αμάσειας. Οι εργασίες κατασκευής διακόπηκαν αμέσως και ξεκίνησε η σωστική ανασκαφή από τους αρχαιολόγους.
Οι αρχαιολόγοι ανακάλυψαν επτά σαρκοφάγους, ανθρώπινα οστά και ίχνη οικισμών κατά τη διάρκεια της ανασκαφής. Τα ευρήματα μεταφέρθηκαν και βρίσκονται υπό την προστασία του συμβουλίου κληρονομιάς στην Σαμψούντα.

Η Αμάσεια είναι ένας από τους παλαιότερους οικισμούς της περιοχής, με ιστορία που ξεκινάει από το 5500 π.Χ.. Η πόλη παρέμεινε υπό ρωμαϊκή και βυζαντινή διοίκηση μεταξύ του 70 π.Χ. και 1075 μ.Χ. Θεωρείται η πατρίδα του αρχαίου Έλληνα γεωγράφου Στράβωνα.


Διαβάστε περισσότερα Ἔρρωσο: Ρωμαϊκές σαρκοφάγοι ανακαλύφθηκαν στην Τουρκία http://erroso.blogspot.com/2013/12/blog-post_142.html#ixzz2zcRvv7j5

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου